Ingridientai
- aliejus spurgų virimui
- 100g miltų
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- druska ir pipirai
- 1 kiaušinis
- 50ml pieno
- 2 valg. š. sviesto
- 200g spragintų kukurūzų
Gaminimas
- Inde gerai išplakame pieną, kiaušinį, miltus, kepimo miltelius, sviestą, dedame druskos ir pipirų. Į tešlą sudedame spragintus kukurūzus ir paliekame brinkti -4-5 minutes.
- Per tą laiką kepimo inde į kaitiname aliejų.
- Į įkaitintą aliejų dedame po 1 valgomąjį šaukštą tešlos su kukurūzais ir kepame vos minutę ar dvi, tik tiek kol spurgos įgaus rusvą spalvą.
- Iškeptas spurgeles dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
- Šį užkandį patiekiame su krapų padažas užkandžiams.
Parašykite komentarą