Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kvietinių miltų – 100g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Krevečių – 250g
- Baltųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kukurūzų miltų – 100g
- Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
Krevetes patartina naudoti kuo didesnes.
Gaminimas
- Dubenyje gerai sumaišome kukurūzų miltus, paprastus miltus, kiaušinį, druską, pipirus ir kepimo miltelius.
- Į masę įpilame aliejaus ir dar kartą elektriniu maišytuvu sumaišome, kad neliktų jokių tešlos gumuliukų.
- Pilame truputį vandens, kad masė taptų skystesnė (kad ne prikibtų prie šaukšto, bet nubėgtų, bet nereiktų padauginti vandens).
- Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir į jį dedame tešloje pamirkytas krevetes. Kepame labai trumpai, ant didesnės ugnies, tik kol tešla pagels.
- Ši patiekalą galite patiekti su aštriu raudonu padažų (salsa) ar tik apšlakstytas citrina.
Parašykite komentarą