
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Cukraus – 1 šaukštas
- Vištienos krūtinėlės – 1000g
- Imbierų – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušinių – 2vnt.
- Vandens – 70ml
- Sojos padažo – 2 šaukštai
- Kukurūzų krakmolo – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Citrinos sulčių – 2 šaukštai
- Žemės riešutų sviesto – 200g
Gaminimas
- Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais ir pabarstome druska.
- Dubenėlyje sumaišome žemės riešutų sviestą su sojų padažu, vandeniu, citrinų sultimis bei cukrumi.
- Įkaitiname keptuvę su 3 valg. š. aliejaus ir sudedame vištienos kubelius, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 4 minutes dažnai pamaišydami. (Jei norime kepti su prieskoniuose apvoliotą vištieną, tai prieš kepdami, dubenyje išplakame kiaušinį su krakmolu, dedame tarkuotą imbierą ir truputį druskos. Plakiniu užpilame vištienos gabaliukus, kuriuos rankomis išmaišome, kad kiaušiniai pasiskirstytų tolygiai. Dedame į keptuvę, kur taip pat kepame).
- Iškeptą vištieną suveriame ant medinių iešmelių ir sudedame į lėkštę šalia padažo.
- Vištieną dažome į padažą ir valgome.
- Šis užkandis puikiai tiks prie alaus.
Parašykite komentarą