Varškės žagarėliams reikės
- 250g varškės
- 3 kiaušinių
- 250g grietinės
- 4 v.š. cukraus
- 3 v.š. aliejaus
- Žiupsnelio druskos
- Pusės arbatinio šaukštelio sodos nugesintos su actu
- 250-300g miltų (tiek, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų)
Ruošimo eiga
- Varškę dubenyje ištrinti su cukrumi ir druska, tuomet įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
- Į varškės-kiaušinių masę sudėti grietinę ir aliejų, viską dar kartelį gerai permaišyti.
- Tada įdėti actu nugesintą soda, išmaišyti.
- Na, o dabar atėjo miltų eilė. Miltus geriausia dėti po truputį, kad tešla gerai išsimaišytų ir nebūtų gumuliukų.
- Kai tešlą sumaišome, ją reikėtų išsiimti ant stalviršio ir dar kelis kartus perminkyti rankomis.
- Kai tešla jau paruošta, ją reikia iškočioti ir susipjaustyti stačiakampiais.
- Stačiakampių viduryje padaryti skylutę ir perkišti vieną tešlos gala. Taip susiformuoja gražūs žagarėliai.
- Kepti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
- Nuostabiai traškūs išorėje, bet labai minkšti viduje.
- Greitai pagaminami, kurie nepaliks abejingų….
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą