
Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Kukurūzų krakmolo – 4 šaukštai
- Vandens – 600ml
- Krevečių – 50g
- Baltųjų ridikų – 600g
- Dešrų (vytintų) – 50g
- Ryžių miltų – 300g
- Austrių padažo – 60ml
Gaminimas
- Ridiką nulupame ir sutarkuojame rupia tarka (burokine). Sudedame į puodą, užpilame karštu vandeniu ir ant silpnos ugnies verdame tarkuotą ridiką apie 15 minučių, kad suminkštėtų ir neliktų aštraus kvapo.
- Išvirtą ridiką nusausiname ir pilame austrių padažą, beriame 0,25 a.š. druskos ir pipirų, išmaišome.
- Vytintą dešrą ir krevetes labai smulkiai supjaustome. Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame kepti. Kepame apie 1-2 minutes.
- Apkepus dešrai ir krevetėms sudedame viską į tarkuotą ridiką, išmaišome.
- Dubenyje supilame ryžių miltus ir krakmolą, viduryje padarome “šulinį”, į kurį supilame 600ml karšto vandens. Miltus su vandeniu išmaišome (geriausia elektriniu maišytuvu).
- Į tešlą sudedame ridiką su krevetėmis ir dešra, išmaišome ir suformuojame kelis batonėlius.
- Batonėlį dedame į garpuodį, kur kepame apie 50 minučių. Po 45 minučių ridiko pyragėlius išimame atvėsiname.
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir dedame ridiko pyragėlius, kuriuos kepame po kelias minutes kol švelniai paruduos.
- Patiekiame su austrių ar sojos padažu.
Parašykite komentarą