Ingridientai
- 1kg šviežių baravykų
- 100g šviežių mažų kelmučių (nėra būtina)
- 1 poras
- 1 skiltelė česnako
- 1 lauro lapas
- 1 a.š. šviežių čiobrelių
- 2 v.š. sviesto
- 200ml balto sauso vyno
- 300ml sultinio
- 200g grietinėlės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Baravykus (ir kelmučius) nuvalome bei stambiai supjaustome (jei naudojame ir kelmučius – jų nesmulkiname).
Poro baltąją dalį smulkiai supjaustome.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame porus, kuriuos kepame apie 5 minutes. Sudedame grybus, nesmulkintą česnaką, lauro lapą, čiobrelius, beriame druskos ir pipirų ir kepame apie 5 minutes. Po 5 minučių supilame sultinį ir vyną ir troškiname 30 minučių.
Nugaravus daliai skysčio supilame grietinėlę, viską išmaišome ir dar 5 minutes troškiname.
Baravykų ragu patiekiame šiltą su makaronais ar šviežia duona.
Parašykite komentarą