Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 100g
- Pieno – 100ml
- Kiaušinių – 5vnt.
- Feta sūrio – 40g
- Šviežių žalumynų – 1vnt.
- Čili pipirų – 0.5vnt.
- Muskato – 1 arbatinis šauktštelis
- Rudų ryžių (virtų) – 380g
- Konservuotų kukurūzų – 200g
- Brokolių – 200g
Šis apkepas greitai pagaminamas ir, svarbiausia, produktus tikrai rasite savo šaldytuve.
Gaminimas
- Pradedame nuo ryžių plutelės: vieną kiaušinį sumaišome su virtais ryžiais didesniame inde.
- Gautą masę pilame į kepimo indą (kad apsemtų apie 1/4 dalį) ir dedame į įkaitintą orkaitę, kurioje kepame apie 7-8 minutes, kol ryžiai su kiaušiniu švelniai pagels.
- Kol brokolių apkepo plutelė keps, pasidarome užpilą. Inde sumaišome 4 kiaušinus, pieną, pjaustytus brokolius, smulkintus svogūnus, prieskonines žoleles, feta sūrį (jei turime), druską ir pipirus, dedame malto muskato, konservuotus kukurūzus, smulkino aštraus pipiro ir gerai išmaišome.
- Brokolių masę pilame ant keptos ryžių plutelės ir kišame į orkaite, kur kepame apie 30-40 min.
- Patiekti šiltą.
Parašykite komentarą