Ingridientai
- Mozarella sūrio – 50g
- Česnakų – 10g
- Paprikos miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Pievagrybių – 150g
- Parmezano sūrio – 50g
- Žiedinių kopūstų – 1vnt.
- Morkų – 2vnt.
- Rozmarino – 5g
- Lazanijos lakštų – 9vnt.
- Varškės sūrio – 50g
Lazanija – tai įdarytas makaronų apkepas. Šis patiekalas įdaromas su labai įvairiais produktais: mėsa, tunu, daržovėmis, sūriais, špinatais ir t.t. Tai vienas iš tradicinių italų patiekalų.
Gaminimas
- Pirmiausia apverdame morkas, brokolius ir pievagrybius, kad jie būtų minkštesni ,bet nereikia suvirti jų. Atskirai išverdame makaronus.
- Apvirtus pievagrybius, saują tarkuoto parmezano sūrio (truputį sūrio pasiliekame pabaigai), varškės sūrį ir mozzarella sūrio gabaliuką (daugiau sūrio pasiliekame pabaigai) elektriniu smulkintuvu sutriname su stikline virinto vandens ar tuo pačiu daržovių sultiniu.
- Į sumaltas daržoves sudedame česnako drožles, rozmariną, paprikos miltelius ir apvirtas supjaustytas (morkas pjaustome maždaug 0,3cm riekelėmis, brokolius išskirstom šakelėmis) daržoves.
- Į kepimo indą (indas geriausia su dangčiu) klojame lazanijos lakštus (kiek lakštų tilps priklauso nuo kepimo indo dydžio), dedame pusę padažo su daržovėmis, klojame vėl makaronų lakštus, vėl dedame sluoksnį padažo ir uždengiame dar vienu makaronų sluoksniu.
- Ant paskutinio makaronų sluoksnio dedame kelis plonai pjaustytus mozzarella sūrio gabaliukus, ant viršaus pabarstome paprikos miltelių ir dar pabarstome tarkuoto parmezano sūrio.
- Uždengtą indą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 minučių. Prieš pat pabaigą nudenkime dangtį ir dar pakepkime apie 6-8min.
Parašykite komentarą