Bulvių duona – kepinys plačiai paplitęs įvairiausiose pasaulio šalyse. Vartojamas kaip pakaitalas įprastai duonai, tačiau savo skoniu išsiskiriantis. Produktai bulvių duonai yra labai paprasti, jų tikrai atsiras kiekvienoje virtuvėje.
Ingridientai
- 3 didelės virtos ir sutrintos bulvės
- 2 arb. š. druskos
- 80-100g drungno bulvių sultinio (vandens kuriame virė bulvės)
- 1 arb. š. šlapių mielių
- 2 valg. š. alyvų aliejaus
- 700g aukščiausios rūšies miltų
- 1 valg. š. smulkintų krapų ar oregano
Gaminimas
- Pirmiausia mieles sumaišome su drungnu bulvių sultiniu ir paliekame 5 minutėms.
- Tada į mieles sudedame virtas trintas bulves, druską, ir alyvuogių aliejų. Sudedame miltus ir ilgai minkome.
- Iš pradžių tešla atrodys lyg ir per drėgna, tačiau neapsigaukite ir nedėkite daugiau miltų. Tešlą minkome ilgai, kol neliks jokių gumuliukų. Jei turime, sudedame krapus ar oreganą. Išminkius tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame 30 minučių, kad tešla “užaugtų”.
- Po 30 minučių tešlos bus smarkiai padaugėję. Tešlą dalijame pusiau. Formuojame duonos kepaliukus ar nedidukes bandeles ir dedame į miltais pabarstytą kepimo skardą. Suformuotus kepinius, dar kartą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 20 minučių.
- Per tą laiką mūsų bulvių duona bus dar kartą padidėjus. Kol duona kyla, įkaitiname orkaitę iki 180-190 laipsnių.
- Paruošą kepimui duoną dedame į orkaitę ir kepame apie 30-50 minučių, laikas priklauso nuo to, kokią formą suteiksite duonai – ar bandeles kepsite ar storesnius kepaliukus.
- Duonos pluta turi įgauti tamsiai rudą spalvą.
- Šis patiekalas puikiai tiks pusryčiams su sviestu ar sūriu. Tinka sumuštiniams ar kitiems užkandžiams.
Parašykite komentarą