Ingridientai
- 800g bulvių
- 4 morkos
- 100g sviesto
- 100g laiškinio česnako
- 150-200ml pieno
- druska ir pipirai
Gaminimas
Nuluptas morkas ir bulves išverdame ir sutriname.
Į košę dedame 50g sviesto ir supilame pieną. Beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir dedame ant silpnos ugnies, kur kaitiname 5-8 minutes visą laiką maišydami. Nuimame košę nuo ugnies, sudedame smulkintus laiškinius česnakus, išmaišome ir patiekiame kaip garnyrą. Patiekdami ant košės viršaus dedame šaukštelį sviesto.
[…] Batoną pamerkiame 5-8 minutėms į vandenį (ar pieną). Batoną nusausiname. Jei gaminame iš neparuoštos lydekos, tai tokiu atveju nuimame odą ir nuimame filė nuo pagrindinio kaulo. Malimo mašima sumalame žuvies filė kartu su svogūnu ir išmirkytu batonu. Masę permalame dar kartą (taip neliks jokių smulkių kauliukų). Į faršą beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį, beriame sezamo sėklas, smulkintus svogūnų laiškus, džiūvėsius ir viską išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame rankomis suformuotus lydekų kotletukus, kuriuos kepame po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Kotletus patiekiame su pikantiška bulvių koše. […]