Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 150ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 50g
- Bulvių – 1000g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Vištienos sultinio – 150ml
- Pomidorų – 500g
- Svogūnų laiškų – 5g
- Cheddar sūrio – 100g
Užkepėlė (apkepas) – plačiai paplitęs maisto gaminimo būdas, kai tam skirtame inde patiekalui naudojami produktai užpilami plaktu kiaušiniu su sviestu, grietinėle ar/ir sūriu. Užkepėlėms vartojami beveik visos daržovės, paukštiena, kiauliena, ėriena ir kt.
Gaminimas
- Nuskustas bulves ir pomidorus pjaustome griežinėliais (5mm). Pomidorus galima prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu, kad neliktų odelių. Pusžiedžiais supjaustome svogūną, ir susmulkiname laiškus.
- Į kepimo indą įpilame pora šaukštų riebalų ir ištepame visą indą (kad užkepėlė neprikibtų prie indo šonų). Inde klojame vieną sluoksnį pjaustytų bulvių, kitą sluoksnį pomidorų, trečią sluoksnį svogūnų, pabarstome druska, pipirais, svogūno laiškais ir tarkuotu čederio sūriu, tada vėl dedame sluoksnį bulvių, sluoksnį pomidorų, prieskonių ir sūrio. Taip kartojame kol užpildome kepimo indą.
- Dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 30min.
- Tuo metu 150ml sultinio sumaišome su 150g grietinėlės.
- Ištraukiame apkepą iš orkaitės (po 30minučių) ir pilame grietinėlę su sultiniu, ant viršaus pabarstome čederio sūrio ir svogūnų laiškų. Kišame į orkaitę ir dar 10minučių kepame.
- Šis patiekalas puikiai derės su šviežiomis daržovėmis, salotomis.
indre
pasidariau sita neseniai. tai buvo taip skanu! aciu uz labai paprasta ir labai skanu recepta 🙂
Kulinare
Nėra už ką:) beveik visos užkepėlės tikrai išbandytos, labai skanios visos.
Saule
Labai labai skanu! ir kaip paprasta! tik as dejau paprasta fermentini suri, nes Cederio neturejau.