• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bulvių ir pomidorų užkepėlė

2010-05-04 by Kulinarė 3 komentarai

Bulvių ir pomidorų užkepėlė

Ingridientai

  • Grietinėlės (35%) – 150ml
  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Svogūnų – 50g
  • Bulvių – 1000g
  • Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
  • Vištienos sultinio – 150ml
  • Pomidorų – 500g
  • Svogūnų laiškų – 5g
  • Cheddar sūrio – 100g

Užkepėlė (apkepas) – plačiai paplitęs maisto gaminimo būdas, kai tam skirtame inde patiekalui naudojami produktai užpilami plaktu kiaušiniu su sviestu, grietinėle ar/ir sūriu. Užkepėlėms vartojami beveik visos daržovės, paukštiena, kiauliena, ėriena ir kt.

Gaminimas

  1. Nuskustas bulves ir pomidorus pjaustome griežinėliais (5mm). Pomidorus galima prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu, kad neliktų odelių. Pusžiedžiais supjaustome svogūną, ir susmulkiname laiškus.
  2. Į kepimo indą įpilame pora šaukštų riebalų ir ištepame visą indą (kad užkepėlė neprikibtų prie indo šonų). Inde klojame vieną sluoksnį pjaustytų bulvių, kitą sluoksnį pomidorų, trečią sluoksnį svogūnų, pabarstome druska, pipirais, svogūno laiškais ir tarkuotu čederio sūriu, tada vėl dedame sluoksnį bulvių, sluoksnį pomidorų, prieskonių ir sūrio. Taip kartojame kol užpildome kepimo indą.
  3. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 30min.
  4. Tuo metu 150ml sultinio sumaišome su 150g grietinėlės.
  5. Ištraukiame apkepą iš orkaitės (po 30minučių) ir pilame grietinėlę su sultiniu, ant viršaus pabarstome čederio sūrio ir svogūnų laiškų. Kišame į orkaitę ir dar 10minučių kepame.
  6. Šis patiekalas puikiai derės su šviežiomis daržovėmis, salotomis.

Kategorijos:Apkepai, Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: aliejus, bulvės, čederio sūris, grietinė, pomidorai, receptas, sultinys, svogūnai, svogūnų laiškai

 

Panašūs receptai

Kopūstų ir grybų pyragas
Salierų ir pomidorų užkepėlė
Bulvių užkepėlė su sūriu

Previous Post: « Čili sriuba su sojos faršu
Sekantis įrašas: Citrininiai bulvių pyragėliai »

Reader Interactions

Comments

  1. indre

    2010-05-24 at 15:38

    pasidariau sita neseniai. tai buvo taip skanu! aciu uz labai paprasta ir labai skanu recepta 🙂

    Atsakyti
    • Kulinare

      2010-05-24 at 16:15

      Nėra už ką:) beveik visos užkepėlės tikrai išbandytos, labai skanios visos.

      Atsakyti
  2. Saule

    2014-07-03 at 23:36

    Labai labai skanu! ir kaip paprasta! tik as dejau paprasta fermentini suri, nes Cederio neturejau.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt