
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 100g
- Pieno – 100ml
- Kiaušinių – 5vnt.
- Feta sūrio – 150g
- Šviežių žalumynų – 1vnt.
- Rudų ryžių (virtų) – 380g
- Cukinijų – 400g
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele labai spalvingas ir lengvas patiekalas, kuris puikiai tiks pavakariams ar pusryčiams.
Gaminimas
- Pradedame nuo ryžių plutelės: vieną kiaušinį sumaišome su virtais ryžiais didesniame inde.
- Gautą masę pilame į kepimo indą (kad apsemtų apie 1/4 dalį) ir dedame į įkaitintą orkaitę, kurioje kepame apie 7-8 minutes, kol ryžiai su kiaušiniu švelniai pagels.
- Kol cukinijų apkepo plutelė keps, pasidarome užpilą. Inde sumaišome 4 kiaušinus, pieną, pjaustytas cukinijas, svogūnus, prieskonines žoleles, feta sūrį, druską ir pipirus, gerai išmaišome.
- Cukinijų ir fetos masę pilame ant keptos ryžių plutelės ir kišame į orkaite, kur kepame apie 30-40 min.
- Patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą