Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 10g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Raudonųjų svogūnų – 50g
- Parmezano sūrio – 150g
- Grybų – 700g
- Lazanijos lakštų – 12vnt.
- Pomidorų padažo – 150g
Lazanija – tai įdarytas makaronų apkepas. Šis patiekalas įdaromas su labai įvairiais produktais: mėsa, tunu, daržovėmis, sūriais, špinatais ir t.t. Tai vienas iš tradicinių italų patiekalų.
Gaminimas
- Pirmiausia išverdame lazanijos makaronus (pagal nuorodas, parašytas ant pakuotės).
- Keptuvėje su 1 valg. š. aliejaus pakepiname svogūnus, sudedame grybus ir česnaką. Kai daržovės suminkštėja, supilame pomidorų padažą, pabarstome druska ir pipirais.
- Kepimo indą išklojame makaronais (dedame lakštų tiek, kiek telpa pirmam sluoksniui) ir pilame grybų padažo, pabarstome sūriu. Ant viršaus dedame kitą sluoksnį makaronų ir vėl taip pat užpilame padažu, sūriu. Dedame paskutinį sluoksnį makaronų, jį plonai aptepame pomidoru padažu, pabarstome sūriu ir dedame kepti į orkaitę (170-180 laipsnių).
- Kepame apie 40 minučių.
Parašykite komentarą