Ingridientai
- 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos)
- 100ml tyro alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- 2 svogūnai
- 1 skardinė konservuotų pomidorų
- 1 čili pipiras (nebūtina)
- 0,5 a.š. raudonėlio
- 0,5 a.š. džiovinto baziliko
- keli lapeliai šviežio baziliko
- 70ml raudonojo vyno acto
- 0,25 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
Svogūnus bei česnaką susmulkiname ir sudedame į keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir kepame apie 4 minutes.
Sudedame į keptuvę paprikas ir kepame dar keletą minučių ant stipresnės ugnies. Pilame likusį aliejų, dedame baziliką, raudonėlį, cukrų (ir čili pipirą, jei naudojame), beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Po poros minučių sukrečiame konservuotus pomidorus pilame vyno actą ir viską troškiname apie 30 minučių.
Prieš baigdami gaminti peperonatą, paragaujame ar netrūksta druskos.
Skaniausia patiekta kambario temperatūros.
Peperonata puikus itališkas padažas, kuris gali būt patiekiamas kaip užkandis su šviežia duona, naudojamas, kaip picų ir makaronų pagardas ar garnyras prie mėsos patiekalų.
Skanaus!
Parašykite komentarą