• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kalafiorų užkepėlė

2010-11-02 by Kulinarė Palikti komentarą

Kalafiorų užkepėlė

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Pieno – 250ml
  • Žiedinių kopūstų – 1vnt.
  • Džiūvėsėlių – 100g
  • Cheddar sūrio – 200g
  • Kvietinių miltų – 3 šaukštai
  • Sviesto – 4 šaukštai
  • Paprikų (žaliųjų) – 1vnt.
  • Svogūnų – 1vnt.

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Puode užverdame 1,5l vandens ir sudedame smulkintą kalafiorą, kurį verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nusausiname.
  3. Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame miltus, kuriuos kepame apie 1 minutę.
  4. Po minutės pilame pieną ir ant silpnos ugnies kaitiname kol padažas ima tirštėti. Sutirštėjusį padažą padedame, kad truputį atvėstų.
  5. Tuo metu į kepimo indą, išteptą sviestu, sudedame apvirtą kalafiorą, smulkintą svogūną, pjaustytą papriką ir pabarstome daržoves druska ir pipirais.
  6. Į atvėsusį padažą suberiame tarkuotą sūrį ir džiūvėsius, išmaišome ir užpilame juo daržoves.
  7. Dedame užkepėlę į orkaitę ir kepame apie 30-35 minutes.
  8. Patiekiame šiltą.

Kategorijos:Apkepai, Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: čederio sūris, džiūvėsiai, fermentinis sūris, kalafioras, miltai, paprika, pienas, sviestas, svogūnai, užkepėlė, vegetariški patiekalai

 

Panašūs receptai

Kopūstų ir grybų pyragas
Salierų ir pomidorų užkepėlė
Bulvių užkepėlė su sūriu

Previous Post: « Tuno ir avokadų salotos
Sekantis įrašas: Silkė su obuoliais ir graikiniais riešutais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt