Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 250ml
- Žiedinių kopūstų – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 100g
- Cheddar sūrio – 200g
- Kvietinių miltų – 3 šaukštai
- Sviesto – 4 šaukštai
- Paprikų (žaliųjų) – 1vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Puode užverdame 1,5l vandens ir sudedame smulkintą kalafiorą, kurį verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nusausiname.
- Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame miltus, kuriuos kepame apie 1 minutę.
- Po minutės pilame pieną ir ant silpnos ugnies kaitiname kol padažas ima tirštėti. Sutirštėjusį padažą padedame, kad truputį atvėstų.
- Tuo metu į kepimo indą, išteptą sviestu, sudedame apvirtą kalafiorą, smulkintą svogūną, pjaustytą papriką ir pabarstome daržoves druska ir pipirais.
- Į atvėsusį padažą suberiame tarkuotą sūrį ir džiūvėsius, išmaišome ir užpilame juo daržoves.
- Dedame užkepėlę į orkaitę ir kepame apie 30-35 minutes.
- Patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą