Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Garstyčių – 0.3 šaukštai
- Bulvių – 800g
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Petražolių – 50g
- Medaus – 0.3 šaukštai
- Raudonųjų svogūnų – 50g
- Naminio majonezo – 1 šaukštas
Gaminimas
- Naminio majonezo receptą rasite čia.
- Bulves išverdame su lupenomis.
- Su lupenomis išvirtas bulves pjauname į 4 dalis (jei labai mažos, tai galima visai nepjauti, ar pjauti į dvi dalis).
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame bulves. Apkepame jas iš visų pusių. Iškeptas sudedame į dubenį ir padedame, kad atvėstų.
- Atskirame indelyje sumaišome majonezą, medų, garstyčias bei žalumynus.
- Ant truputį atvėsusių bulvių beriame druskos ir pipirų bei pilame majonezo ir medaus padažą. Išmaišome, užberiame svogūno žiedus ir patiekiame.
- Šios bulvių salotos gali būti ne tik užkandis, bet ir puikus garnyras prie jautienos ar kiaulienos patiekalų.
Parašykite komentarą