Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 400ml
- Petražolių – 30g
- Vandens – 600ml
- Kukurūzų miltų – 250g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Paprikų (raudonųjų) – 1vnt.
Gaminimas
- Vandenį su pienu užverdame ir lėtai bei visą laiką maišydami supilame kukurūzų miltus. Ant silpnos ugnies verdame apie 20 minučių dažnai pamaišydami.
- Papriką supjaustome plonomis juostelėmis, svogūną pusžiedžiais, česnaką susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su 2 valg. š. aliejaus ir pirmiausia sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame apie minutę.
- Tada sudedame svogūnus bei paprikas ir kepame ant stiprios ugnies apie 3-4 minutes, kol daržovės apskrunda.
- Apkeptas daržoves dedame į jau išvirtą kukurūzų košę, beriame druskos ir pipirų, dedame smulkintas petražoles ir išmaišome.
- Į norimą formą supilame paruoštą košę su daržovėmis. Maždaug 3-4 valandas paliekame, kad sustingtų.
- Sustingus polentai, supjaustome ją gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su 1 šaukštu aliejaus. Apkepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol švelniai apskrus.
- Patiekiame šiltą su pievagrybiu ir pomidorų padažu .
Parašykite komentarą