
Grikių blyneliams reikės
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 40g
- Sviesto – 30g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Petražolių – 5g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Grietinės (30%) – 2 šaukštų
- Kvietinių miltų – 2 šaukštų
- Grikių – 200g
Gaminimas
- Išverdame grikius pagal instrukciją ir atvėsiname.
- Didesniame dubenyje sumaišome virtus grikius, kiaušinį, miltus, dedame druskos ir pipirų, susmulkintą svogūną.
- Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir šaukštu dedame grikių masės. Formuojame blynelius.
- Kepame vos po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Padažui gaminti skirtame inde išlydome sviestą, dedame smulkintų petražolių, druskos ir grietinės 2 šaukštus.
- Padažą kaitiname ant silpnos ugnies iki virimo.
- Patiekiame grikių blynelius apipiltus sviesto padažu ir su šviežiomis daržovių salotomis.
- Skanaus!
Parašykite komentarą