• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kepti grikių blyneliai

2010-05-24 by Kulinarė Palikti komentarą

Kepti grikių blyneliai

Grikių blyneliams reikės

  • Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Svogūnų – 40g
  • Sviesto – 30g
  • Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
  • Petražolių – 5g
  • Kiaušinių – 1vnt.
  • Grietinės (30%) – 2 šaukštų
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštų
  • Grikių – 200g

Gaminimas

  1. Išverdame grikius pagal instrukciją ir atvėsiname.
  2. Didesniame dubenyje sumaišome virtus grikius, kiaušinį, miltus, dedame druskos ir pipirų, susmulkintą svogūną.
  3. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir šaukštu dedame grikių masės. Formuojame blynelius.
  4. Kepame vos po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  5. Padažui gaminti skirtame inde išlydome sviestą, dedame smulkintų petražolių, druskos ir grietinės 2 šaukštus.
  6. Padažą kaitiname ant silpnos ugnies iki virimo.
  7. Patiekiame grikių blynelius apipiltus sviesto padažu ir su šviežiomis daržovių salotomis.
  8. Skanaus!

Kategorijos:Blynai, sklindžiai, Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: grietinė, grikiai, kiaušiniai, miltai, petražolė, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Salierų blynai su padažu
Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai
Virtų bulvių ir morkų blyneliai

Previous Post: « Vištienos kepsneliai
Sekantis įrašas: Saldžiarūgštis padažas vištienai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt