Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 100g
- Sviesto – 90g
- Vištienos sultinio – 50ml
- Džiūvėsėlių – 50g
- Grietinės (30%) – 2 šaukštai
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Fermentinis sūrio – 200g
- Kopsūtų – 1vnt.
Gaminimas
- Pirmiausia, užverdame puodą vandens, dedame pusiau perpjautą kopūstą ir verdame 5-7 minutes, kad kopūstas suminkštėtų. Apvirus, nusausiname ir supjaustome juostelėmis.
- Keptuvėje ištirpiname 2 valg. š. sviesto ir sudedame smulkintus svogūnus, kepame apie 4 minutes.
- Dubenėlyje išmaišome miltus, grietinę, džiūvėsius ir sultinį.
- Į kepimo indą (geriausia su dangčiu) sudedame apvirtą supjaustytą kopūstą, ant viršaus supilame kepintus svogūnus, pabarstome druska ir pipirais, sudedame likusį sviestą ir dedame į orkaitę (180 laipsnių) 15-20 minučių.
- Apkepus kopūstams, ant viršaus pilame miltų ir grietinės padažą ir užklojame sūriu. Kepame dar kelias minutes, kol sūris užsilydys ant kopūstų.
Parašykite komentarą