Ingredientai tešlai:
- 350g miltų
- 200g kepinių margarino
- druska
- 2 kiaušiniai
Ingredientai įdarui:
300g pjaustyto kopūsto
1 svogūnas
aliejus
200g grybų
0,5 a.š. baziliko (+0,5 a.š. raudonėlio)
druska ir pipirai
Ingredientai papildomam įdarui:
- 150g lydyto sūrio
- 4 kietai virti kiaušiniai
- krapai ar bazilikai
- 1 kiaušinis
Gaminimas
Į miltus sudedame kubeliais pjaustytą margariną ir jį ištriname miltuose. Atskirai išplaktus kiaušinius su žiupsneliu druskos supilame į miltus ir gerai išminkome. Tešlą paliekame šaldytuve kol ruošime įdarą.
Įkaitiname orkaitę iki 190-200 laipsnių.
Gilioje keptuvėje įkaitiname 3 v.š. aliejaus ir sudedame pjaustytą kopūstą, grybus (jei naudojame miško grybus, tai prieš kepant, juos reikės apvirti), smulkintą svogūną. Kepame ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol kopūstas suminkštėja. Įberiame druskos ir pipirų, pabarstome baziliku (ir raudonėliu).
Tešlą padaliname į dvi dalis (viena gali būti didesnė) ir iškočiojame pagal naudojamos kepimo skardos formą. Vienu tešlos lakštu išklojame kepimo skardą ir aptepame lydytu sūriu. Kietai virtus kiaušinius sutarkuojame ar smulkiai supjaustome ir užbarstome ant tešlos apteptos sūriu. Ant kiaušinių sudedame keptų grybų ir kopūstų įdarą. Viršų pabarstome smulkintais krapais ar bazilikais. Antrą tešlos lakštą uždedame ant viršaus ir kraštus užspaudžiame. Viršutiniame lakšte per vidurį padarome 3 įpjovimus.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30.
Kopūstų ir grybų pyragą patiekiame šiltą.
Skanaus!
Parašykite komentarą