Ingridientai
- 1 vidutinio dydžio kopūstas
- 1 svogūnas
- 6 dideli pievagrybiai
- 2 kiaušiniai
- 100g manų kruopų
- 2 v.š. džiūvėsių
- 1 v.š. smulkintų petražolių
- 0,5 a.š. smulkintų krapų
- 1 v.š. sviesto
- aliejus kepimui
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų).
Svogūną susmulkiname ir dedame į keptuvę su sviestu, kur kepame apie 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
Pievagrybius smulkiai susmulkiname, dedame į keptuvę su svogūnais ir kepame dar 3 minutes. Sudedame smulkintas petražoles, krapus ir išmaišę nuimame nuo ugnies. Paliekame truputį atvėsti.
Kopūstą sumaišome su plaktais kiaušiniais, manų kruopomis ir apkeptais svogūnais. Jei tešla kiek per skysta kotletukų formavimui – beriame džiūvėsių ir dar kartą išminkome masę.
Iš paruoštos masės šlapiomis rankomis formuojame maltinukus, kuriuos apvolioję džiūvėsiuose dedame į keptuvę, įkaitintą su aliejumi.
Kopūstų maltinius kepame ant silpnos ugnies, kol švelniai apskrunda.
Maltinius patiekiame šiltus su sviesto ir grietinės padažu.
Parašykite komentarą