Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Imbierų – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Natūralaus jogurto – 500g
- Vandens – 1000ml
- Lęšių – 250g
- Čili pipirų – 1vnt.
- Kumino – 1 arbatinis šauktštelis
- Cukraus – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Asafetidos (kvapiosios ferulos) – 0.25 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Lęšius pamerkiame į šiltą vandenį bent 3 valandoms.
- Elektriniu smulkintuvu susmulkiname kartu lęšius, imbierą, žiupsnelį druskos, čili pipirą ir ferulą. Įpilame porą šaukštų vandens, kad būtų lengviau smulkinti.
- Į gilią keptuvę pilame 250ml aliejaus ir jį įkaitiname. Į įkaitintą aliejų šaukštu dedame lęšių masės ir kepame apie minutę, kol kukuliai švelniai apskrunda.
- Iškeptus juos sudedame ant rankšluostinio popieriaus, kad neliktų riebalų.
- Iškeptus kukulius pamerkiame į karštą vandenį 10 minučių.
- Po 10 minučių nupilame vandenį nuo lęšių kukulių ir kiekvieną atskirai nusausiname suspausdami delne.
- Padažui sumaišome jogurtą, cukrų, druską, pipirus bei 4 valg. š. vandens.
- Patiekdami sudedame kukulius į lėkštę ir užpilame paruoštu jogurto padažu.
Parašykite komentarą