Ingridientai
- 350g makaronų (kaspinėlių)
- 250g kalafioro
- 150g fermentinio sūrio
- 150g grietinėlės
- 1 v.š. miltų
- 70ml sultinio
- 50g petražolių
- 2 v.š. sviesto
- 0,25 a.š. malto muskato
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Kalafiorą susmulkiname.
Gilią keptuvę įkaitiname su sviestu ir sudedame susmulkintą kalafiorą. Kepame kalafiorą apie 3-5 minutes. Beriame miltus, muskatą, druskos ir pipirų ir išmaišome. Supilame sultinį ir grietinėlę ir ant silpnos ugnies troškiname kalafiorus apie 7-10 minučių. Iki troškinimo pabaigos likus 3 minutėms į keptuvę su padažu sudedame tarkuotą fermentinį sūrį, smulkintas petražoles, išmaišome ir baigiame troškinti.
Paruoštą kalafioro ir sūrio padažą pilame ant makaronų ir patiekiame.
Ieva
Nerealiai skanu 🙂 ačiū