Ingridientai
- 150g bazilikų
- 50-60ml aliejaus
- 100 tarkuoto parmezano sūrio
- 1 skiltelė česnako
- 300g spageti makaronų
- druska
Gaminimas
Bazilikus nuplauname ir sutriname kartu su aliejumi, česnaku, parmezano sūriu ir trupučiu druskos.
Į įkaitintą keptuvę dedame paruoštą padažą ir ant vidutinės ugnies kaitiname apie 5 minutes (galima dar įpilti šlakelį aliejaus).
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, nusausiname ir sudedame atgal į puodą.
Pesto padažą pilame ant išvirtų makaronų ir išmaišome.
Patiekdami dedame spageti su pesto padažu ir ant viršaus užtarkuojame kietojo sūrio.
[…] kilęs iš Genujos regiono. Šis puikiai pasaulyje žinomas bazilikų padažas yra naudojamas tiek gaminant makaronus, tiek su virtomis bulvėmis ar pupomis. Čia pateikiame keletą skirtingų šio padažo […]