Ingridientai
- 300g kvietinių miltų
- 1 kiaušinis
- 1 bulvė
- 100ml vandens
- 1 svogūnas
- 200g šviežių grybų
- 200ml pieno
- lauro lapas
- alieju
- druska ir pipirai
Gaminimas
Grybus suvalome ir pasūdytame vandenyje apverdame. Apvirtus grybus pasmulkiname.
Bulvę nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
Dubenyje iš miltų, tarkuotos bulvės, kiaušinio, vandens ir trupučio druskos išminkome tešlą. Tešla turi būti tokia, kad nebeliptų prie rankų (atitinkamai pilame dar vandens, ar beriame miltų, jei dar trūksta). Tešlą iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir supjautome kvadratukais.
Puode užverdame pasūdyto vandens ir sudedame paruoštus miltinius skriliukus, kuriuos verdame apie 7-10 minučių (po vandens užvirimo). Išvirtus išimame iš puodo.
Kol skryliukai verda, paruošiame padažą.
Svogūną susmulkiname, sudedame į keptuvę su 4 v.š. aliejaus ir kepame 3 minutes.
Į keptuvę sudedame šviežius apvirtus grybus, lauro lapą, beriame pipirų, druskos ir viską kepame dar 5 minutes.
Po 5 minučių į keptuvę beriame 1,5 v.š. miltų ir išmaišome. Po minutės supilame pieną ir ant silpnos ugnies kaitiname kol padažas pradeda tirštėti. Padažą ant silpnos ugnies kaitiname apie 5-8 minutes.
Paruošus padažą dedame skryliukus į lėkštę ir užpilame paruoštu grybų padažu.
Parašykite komentarą