• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Pasakiška daržovių košė

2014-08-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 5 bulvės
  • 1 morka
  • 350g cukinijos
  • 1 didelis svogūnas
  • 100ml pieno
  • 2 v.š. sviesto
  • šakelė šviežių krapų
  • pusė saliero lapkočio
  • druska

Gaminimas

Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą saliero lapkotį (galima berti truputį džiovintos gelsvės, petražolių) ir viską verdame apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.

Tuo metu, kol verda bulves su morka, nulupame svogūną, smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su sviestu. Ant nedidelės ugnies kepame svogūnus keletą minučių.

Cukiniją nulupame (jei labai minkšta odelė – lupti nereikia) ir supjaustome kubeliais (jei cukinija labai didelė reiktų išimti vidurį kartu su sėklytėmis). Sudedame į keptuvę kartu su svogūnais ir ant vidutinės ugnies kepame viską dar 7-8 minutes dažnai maišydami.

Išvirus bulvėms ir morkai nupilame vandenį ir į puodą sudedame keptas cukinijas su svogūnu, pilame pieną ir viską sutriname. Jei pagal skonį trūkstą – beriame dar druskos.

Ši daržovių košė nuostabus garnyras prie mėsos patiekalų.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: bulvės, cukinijos, garnyras, krapai, morkos, pienas, salieras, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Karamelizuoti svogūnai
Kopūstų ir grybų pyragas
kopustu maltiniai
Kopūstų maltiniai

Previous Post: « Kepta vištiena su mozzarella sūriu ir pomidorais
Sekantis įrašas: Vištienos skrandukai prie alaus »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Aliuminis puodas, 20l Aliuminis puodas, 20l
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Aliuminis puodas, 24cm Aliuminis puodas, 24cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm

Populiariausi receptai

  • Obuolių skonio pusryčių tortas Obuolių skonio pusryčių tortas
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sveikas sūrio pyragas Sveikas sūrio pyragas
  • grybu ikrai ziemai Grybų ikrai
  • astri adzika Aštri adžika žiemai

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt