Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 200g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Pieno – 400ml
- Parmezano sūrio – 50g
- Vandens – 200ml
- Kukurūzų miltų – 400g
- Pomidorų padažo – 100g
- Pesto padažo – 1vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Į puodą supilame pieną, sudedame grietinę, pilame vandenį bei aliejų.
- Kaitiname iki virimo temperatūros ir supilame kukurūzų miltus. Verdame maišydami apie 5 minutes.
- Išvirtą polentą supilame į dvi formas (nereiktu polentos daryti storos). Paliekame polentą, kad atvėstų apie 20 minučių.
- Atvėsus viršų aptepame pomidorų padažu, ant vienos apteptos polentos užbarstome tarkuotą parmezano sūrį, o ant kitos užtepame pusę pesto padažo ir abi polentas suvožiame. (Pomidorų padažu aptepta polenta turi būt į vidų).
- Suvožtos polentos viršų vėl aptepame pomidorų padažu.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame polentą, kurią kepame orkaitėje apie 15 minučių.
- Iškeptą polentą supjaustome.
- Patiekiame tiek šiltą tiek šaltą su pesto padažu.
Parašykite komentarą