• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Polenta su pesto padažu

2010-11-05 by Kulinarė Palikti komentarą

Polenta su pesto padažu

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Grietinės (30%) – 200g
  • Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
  • Pieno – 400ml
  • Parmezano sūrio – 50g
  • Vandens – 200ml
  • Kukurūzų miltų – 400g
  • Pomidorų padažo – 100g
  • Pesto padažo – 1vnt.

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Į puodą supilame pieną, sudedame grietinę, pilame vandenį bei aliejų.
  3. Kaitiname iki virimo temperatūros ir supilame kukurūzų miltus. Verdame maišydami apie 5 minutes.
  4. Išvirtą polentą supilame į dvi formas (nereiktu polentos daryti storos). Paliekame polentą, kad atvėstų apie 20 minučių.
  5. Atvėsus viršų aptepame pomidorų padažu, ant vienos apteptos polentos užbarstome tarkuotą parmezano sūrį, o ant kitos užtepame pusę pesto padažo ir abi polentas suvožiame. (Pomidorų padažu aptepta polenta turi būt į vidų).
  6. Suvožtos polentos viršų vėl aptepame pomidorų padažu.
  7. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame polentą, kurią kepame orkaitėje apie 15 minučių.
  8. Iškeptą polentą supjaustome.
  9. Patiekiame tiek šiltą tiek šaltą su pesto padažu.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: aliejus, grietinė, kukurūzų miltai, Pesto padažas, pienas, polenta, pomidorų padažas

 

Panašūs receptai

Juodųjų Pupelių Burgeris Su Daržovėmis
Juodųjų Pupelių Burgeris Su Daržovėmis
Karamelizuoti svogūnai
Baltyminė duona be gliuteno
Baltyminė duona be gliuteno

Previous Post: « Vyrų svajonė (alaus sriuba)
Sekantis įrašas: Pyragas su perlinėmis kruopomis ir grybais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt