Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 50g
- Vandens – 50ml
- Grietinės (30%) – 2 šaukštai
- Konservuotų baltųjų pupelių – 200g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
Gaminimas
- Pupeles parą mirkome vandenyje.
- Išmirkytas pupeles išverdame. (Ragaujame verdant, kad nebūtų kietos, tačiau neperverdame). Išvirtas pupeles perpilame šaltu vandeniu.
- Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintus česnakus. Po 2 minučių į keptuvę krečiame pupeles. Ant vidutinės ugnies kepame apie 10 minučių.
- Pilame vandenį, dedame grietinę, pabarstome druska ir pipirais, gerai išmaišome ir uždengę keptuvę dangčiu kepame dar apie 10-15 minučių.
- Patiekti kaip garnyrą prie mėsos kukulių ar kotletų.
Parašykite komentarą