Ingridientai
- Svogūnų – 100g
- Kalendrų – 10g
- Česnakų – 10g
- Sviesto – 30g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Sauso balto vyno – 100ml
- Parmezano sūrio – 50g
- Porų – 150g
- Daržovių sultinio – 650ml
- Žirnelių – 100g
- Šparagų (smidrų) – 100g
- Ryžių (Arborio) – 200g
Risotto – tradicinis itališkas ryžių patiekalas, kuris verdamas kartu su sultiniu ir paskaninamas parmezano sūriu bei kitais ingredientais.
Gaminimas
- Į puodą ar gilią keptuvę supilame pusę sultinio ir uždengę ant silpnos ugnies užverdame.
- Užvirus sultiniui, įdedame 1 šaukštą sviesto ir aliejų. Ištirpus sviestui sudedame smulkintą porą, svogūnus ir česnakus. Daržoves kepame apie 6 minutes, kol jos visiškai suminkštės.
- Į daržoves su sultiniu sudedame ryžius ir verdame 3-4 minutes. Po kelių minučių supilame vyną.
- Į ryžius vis po truputį pilame likusio sultinio.
- Beveik baigus ryžiams išvirti, sudedame šparagus, žirnius (jei naudojami švieži žirniai, reiktų truputį anksčiau sudėti) ir kalendros lapelių.
- Išvirus ryžiams, nuimame juos nuo ugnies, ir uždengę, dar palaikome apie 5 minutes. Į risotto įdedame 2 valg. š. sviesto bei suberiame sūrį. Įberiame druskos ir pipirų bei viską išmaišome.
Parašykite komentarą