Ingridientai
*400ml kambario temperatūros pieno (+50-100ml)
*2-3 v.š. kakavos (nesaldintos)
*90-100g cukraus (galima dėti papildomai, jei norite saldesnio)
*2 v.š. kukurūzų miltų
*vanilės ar kito mėgstamo prieskonio
Gaminimas
Puse pieno (būtinai kambario temperatūros) išplakame su kakava bei miltais. Plakti tiek, kad neliktu jokiu neišmaišytų gumuliukų.
Kitą dalį pieno pilame į puodą kartu su cukrumi bei vanile ir ant silpnos ugnies kaitiname kol pienas įkaista (iki 80-90 laipsnių). Į puodą su įkaitusiu pienu per koštuvėlį pilame pieną išmaišytą su kakava. Išmaišome viską ir dar kelias minutes kaitiname ant silpniausios ugnies, kol viskas pradeda tirštėti (jei pudingas per tirštas – pilame kambario temperatūros pieno). Kad pudingas taptų švelnus ir blizgus – visą laiką maišome.
Patiekdami dedame į nedidelius indelius bei paskaniname šviežiomis mėgiamomis uogomis.
Parašykite komentarą