Ingridientai
- 10-12 kaneloni makaronų
- 1 svogūnas
- 200g špinatų
- 6 virtos bulvės
- 150g fermentinio sūrio
- 100g grietinėlės
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų
- 0,25 a.š. malto muskato
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Virtas bulves sutarkuojame arba sumalame.
Svogūną susmulkiname, sudedame į keptuvę kartu su sviestu ir kepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies.
Špinatus supjaustome ir sudedame į keptuvę su svogūnu, dar 1-2 minutes kepame. Iškeptus špinatus sudedame į sumaltas bulves. Beriame druskos ir pipirų, muskatą, sudedame pusę tarkuoto fermentinio sūrio ir sumaišome gerai makaronų įdarą. Paruoštomis bulvėmis su špinatais įdarome kaneloni makaronus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Makaronus sudedame į kepimo indą, pilame 100-150ml vandens ir kišame į orkaitę, kur kepame 15 minučių iš vienos pusės, ir dar 15 minučių iš kitos (apverčiame mentele).
Dubenyje sumaišome grietinėlę su tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, žiupsniu druskos ir pipirų.
Po 30 minučių iš orkaitės išimame kepimo indą su kaneloni makaronais ir užpilame grietinėlės ir sūrio padažu. Dedame atgal į orkaitę ir dar 10-15 minučių kepame.
Špinatais ir bulvėmis įdarytus kaneloni (cannelloni) makaronus patiekiame šiltus kaip pagrindinį patiekalą.
Megė
Įdaro čia kiek per daug. Naudojau 5 bulves, o įdaro liko sočiai. Patiekalui kažko trūko – gal į įdarą su bulvėmis labai tiktų kepti pjaustyti pievagrybiai arba kumpis arba virti kiaušiniai. O šiaip – labai skanu.
Kulinare
Ačiū:) na šiaip man tai įdaro neliko, kimšau iš širdies:)
O dėl paties įdaro – kiekvienam pagal skonį:) Bandykit įdėti papildomai ingredientų ir būtinai atsiųskite receptą:)