Ingridientai
- 3 porai
- 400 g makaronų
- 2 skiltelės česnako
- 5 v.š. aliejaus
- 150ml balto sauso vyno
- 50ml sultinio
- 70g parmezano sūrio
- 1 a.š. citrinos žievelės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę su aliejumi sudedame pjaustytą česnaką, kurį kepame apie minutę. Pasklidus aromatui sudedame griežinėliais pjaustytus porus, kepame ant vidutinės ugnies 3-4 minutes.
Truputį apskrudus porams į keptuvę pilame vyną. Troškiname 8-10 minučių, kol nugaruoja dalis vyno ir tada supilame sultinį, beriame druskos ir pipirų, sudedame tarkuotą citrinos žievelę ir troškiname dar ~5 minutes.
Troškintų porų padažą pilame ant virtų makaronų ir pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą