Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Svogūnų – 100g
- Česnakų – 10g
- Bulvių – 250g
- Kalendros miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Imbierų – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 100ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Natūralaus jogurto – 100g
- Morkų – 1vnt.
- Ciberžolės – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Muskato – 11 arbatinis šauktštelis
- Žirnelių – 100g
- Paprikų – 1vnt.
- Kardamonų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Gvazdikėlių – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Cinamono lazdelių – 1vnt.
- Kopūstų – 100g
- Kokosų drožlių – 2 šaukštai
- Kumino miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Aguonų – 1 arbatinis šauktštelis
- Žiedinių kopūstų – 100g
Korma – pietų Azijoje paplitęs patiekalas, gaminamas tiek iš mėsos tiek iš daržovių, jas pirmiau apkepus paskui ištroškinus. Patiekalas labai panašus į guliašą. Dažniausiai Kormos recepte dominuoja jogurto, grietinės ar riešutų pastos padažai. Šiam patiekalui savitumą duoda kumino ir kalendrų prieskonių derinys.
Šiam patiekalui gali būti naudojama įvairi mėgstama mėsa ar daržovės.
Gaminimas
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname cinamono lazdelę, kardamonus bei gvazdikėlius.
- Sudedame smulkintus svogūnus ir pakepame, kol jie pagels.
- Į keptuvę sudedame smulkintą imbierą, aštraus pipiro miltelius, česnaką, ciberžolę ir pjaustytas daržoves. 2-3 minutes daržoves kartu su prieskoniais kepame ant kaitrios ugnies.
- Šiek tiek apskrudus daržovėms, pilame stiklinę vandens ir 10-15min troškiname daržoves kol jos taps minkštos.
- Gaminimo pabaigoje supilame jogurtą, dedame aguonų sėklas, muskato riešutą, druskos ir kokosų pudros (ar drožlių).
- Kelias minutes troškiname ant silpnos ugnies, kad daržovės pasisavintų visų prieskonių aromatų ir nuimame nuo ugnies.
Parašykite komentarą