Ingridientai
- 300g avinžirnių (išmirkytų ir apvirtų)
- 100g džiūvėsių
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 2 v.š. petražolių
- 1 v.š. čili pipiro
- 2 skiltelės česnako
- 1 a.š. kumino
- 1 a.š. citrinos sulčių
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Išmirkytus avinžirnius sumalame elektriniu smulkintuvu (galima ir rankiniu). Sudedame likusius prieskonius bei produktus, išskyrus aliejų, ir rankomis suminkome.
Iš gautos avinžirnių tešlos formuojame maltinius.
Įkaitiname keptuvę su 2-3 šaukštais aliejaus ir dedame maltinius, kuriuos kepame po kelias minutes iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus.
Iškeptus maltinius patiekiame kaip vieną iš sumuštinio ingredientų ar kaip karštą patiekalą su salotomis ir padažu.
Laima
Labai skanus ir maistingas vegetariskas patiekalas su salotomis !Tinka cesnakinis padazas !