Ingridientai
- 500g miltų
- 300ml vandens
- 1 kiaušinis
- 500g špinatų
- 1 svogūnas
- 200g fermentinio sūrio
- 4 virtos bulvės
- 2 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Dubenyje sumaišome miltus, kiaušinį bei vandenį. Rankomis išminkome tešlą (jei tešla per kieta, tai pilame dar truputį vandens, jei per minkšta, tai beriame miltų).
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame 3 minutes.
Špinatus supjaustome, sudedame į keptuvę su svogūnu ir kepame 2 minutes. Apkeptas daržoves truputį atvėsiname.
Bulves sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su keptais špinatais ir svogūnais. Į įdarą beriame druskos ir pipirų ir sudedame tarkuotą fermentinį sūrį
Paruoštą virtinukų tešlą iškočiojame 0,3 storio ir puodeliu išspaudžiame apvalias formeles. Per vidurį kiekvieno tešlos “blynelio” dedame po 1-2 šaukštelius špinatų įdaro. Virtinukų kraštelius užspaudžiame, kad neatliptų verdant.
Užverdame puodą su pasūdytu vandeniu ir sudedame virtinukus, kuriuos verdame 7-10 minučių (priklausomai nuo dydžio). Išvirtus virtinukus su špinatais ir sūriu dedame į lėkštę ir paskaninę sviesto ir grietinės padažu patiekiame.
Parašykite komentarą