Ingridientai
- 1 mažas kalafioras
- 6-7 virtos bulvės
- 2 kiaušiniai
- 1 v.š. miltų
- 2 v.š. krakmolo
- druska ir pipirai
- aliejus
Gaminimas
Puode užverdame 1l pasūdyto vandens ir į jį sudedame smulkintą kalafiorą, kurį 3 minutes verdame. Išvirtą kalafiorą nusausiname ir sumalame kartu su virtomis bulvėms. Sudedame miltus, krakmolą, kiaušinius, beriame druskos ir pipirų ir rankomis viską išminkome.
Įkaitiname keptuvę su 2-3 šaukštais aliejaus. Drėgnomis rankomis suformuojame blynelius ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių kol švelniai apskrunda (kepimo laikas priklauso nuo blynelių storumo).
Virtų bulvių ir kalafiorų blynelius patiekiame šiltus su sviesto ir grietinės padažu.
Parašykite komentarą