• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Voveraitės sviesto padaže

2012-07-04 by Kulinarė 1 Comment

Ingridientai

  • 400g voveraičių
  • 1 svogūnas
  • 100g sviesto
  • 0,5 a.š. cukraus
  • 50g krapų
  • 100ml balto sauso vyno
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Voveraites sudedame į pasūdytą vandenį ir verdame po vandens užvirimo 5-7 minutes. Išvirtas voveraites nusausiname.
Svogūną susmulkiname ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
Po 5 minučių sudedame voveraites, kurias kartu su svogūnu kepame dar keletą minučių.
Beriame druskos ir pipirų, cukraus ir sudedame kapotus krapus. Viską išmaišę užpilame vynu ir dar 5 minutes kaitiname ant vidutinės ugnies viską laiką maišydami.
Voveraites patiekiame su šviežiomis bulvėmis ir šaukšteliu grietinės.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Vegetariški patiekalai Tagged With: baltas vynas, cukrus, grybai, krapai, sviestas, svogūnai, voveraitės

 

Panašūs receptai

Karamelizuoti svogūnai
Kopūstų ir grybų pyragas
kopustu maltiniai
Kopūstų maltiniai

Previous Post: « Namuose sūdyta lašiša
Sekantis įrašas: Greitas trapus mėlynių pyragas su varške »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Bulguras su voveraitėmis | KULINARE.LT parašė:
    2021-08-18 13:00

    […] jei po šio patiekalo, dar grybų liks, būtinai pasigaminkite voveraites su sviestiniu padažu. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Stiklinis kepimo indas Quttin, 725ml Stiklinis kepimo indas Quttin, 725ml
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm

Populiariausi receptai

  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Tinginiu balandeliai Tinginių balandėliai
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt