Ingridientai
- 400g voveraičių
- 1 svogūnas
- 100g sviesto
- 0,5 a.š. cukraus
- 50g krapų
- 100ml balto sauso vyno
- druska ir pipirai
Gaminimas
Voveraites sudedame į pasūdytą vandenį ir verdame po vandens užvirimo 5-7 minutes. Išvirtas voveraites nusausiname.
Svogūną susmulkiname ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
Po 5 minučių sudedame voveraites, kurias kartu su svogūnu kepame dar keletą minučių.
Beriame druskos ir pipirų, cukraus ir sudedame kapotus krapus. Viską išmaišę užpilame vynu ir dar 5 minutes kaitiname ant vidutinės ugnies viską laiką maišydami.
Voveraites patiekiame su šviežiomis bulvėmis ir šaukšteliu grietinės.
[…] jei po šio patiekalo, dar grybų liks, būtinai pasigaminkite voveraites su sviestiniu padažu. […]