Ingridientai
- 1 kg virtų šiltų bulvių
- 300g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- druska
- 150g dilgynių lapų (dėl spalvos)
Gaminimas
- Dilgynes nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu.
- Nuplikytas dilgynes dedame į kiaurąsamtį ir paliekame, kad nuvarvėtų vanduo.
- Nuvarvėjus visam vandeniui, dilgynes sutriname su žiupsneliu druskos.
- Tuo metu karštas virtas bulves sutriname. Į bulves sudedame miltus, kiaušinius ir dilgynes.
- Rankomis tešlą gerai išminkome ir suformuojame plonas “dešreles”, kurias supjaustome mažais gabaliukais.
- Užverdame puodą su pasūdytu vandeniu ir sudedame virtinukus. Verdame kol gnocchi iškyla į paviršių.
- Patiekiame su sviestu ir parmezano sūriu ar kitu mėgiamu padažu.
Parašykite komentarą