Ingridientai
*300g žirnių (ne šviežių)
*4 v.š. žemės riešutų sviesto
*1 v.š. sviesto
*1 morka
*50g petražolių
*50g svogūnų laiškų
*druska ir pipirai
Gaminimas
Neskaldytus žirnius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
Morką nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
Petražoles ir svogūnų laiškus susmulkiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame morkas, kurias kepame 3minutes. Apkepus morkoms į keptuvę sudedame svogūnų laiškus ir petražoles, dar porą minučių kepame ir nuimame nuo ugnies.
Į puodą su virtais žirniais sudedame apkeptus žalumynus, beriame druskos ir pipirų, sudedame riešutų sviestą ir kaitindami ant silpnos ugnies gerai viską išmaišome.
Žirnius su žemės riešutų sviestu ir žalumynais patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą