Reikės:
- 500 g jautienos kumpio
- 1 v.š. miltų
- 0,5 a.š. česnako granulių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio pipirų
- 1-2 v.š. aliejaus
- 1 nedidelio svogūno
- 3 puodelių sultinio (arba vandens + 1,5 sultinio kubelio)
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 1 a.š. mėgiamų džiovintų prieskoninių žolelių
- 2 didelių bulvių
- 2 morkų
- 1 v.š. vandens + 1 v.š. krakmolo
Gaminimo eiga:
- Jautienos kumpį supjaustome kąsnio dydžio kubeliais
- Dubenyje sumaišome miltus, česnako granules, druską ir pipirus.
- Jautienos kubelius apvoliojame miltuose.
- Svogūną suojaustome smulkiais kubeliais.
- Dideliame puode (geriau storu dugnu) įkaitiname aliejų ir sudedame jautieną ir svogūnus. Kepiname iki kol viskas apskrunda.
- Supilame sultinį ir mentele gramdome dugną. Ten visas skonis!
- Sudedame pomidorų pastą ir prieskonius.
- Bulves ir morkas nuskutame ir supjaustome kąsnio dydžio kubeliais. Sudedame į puodą.
- Troškinį gerai išmaišome, uždengiame ir paliekam virti ant mažos ugnies iki kol mėsa taps minkšta (60-90 minučių).
- Troškiniui išvirus, supilame gerai išmaišytą vandens ir krakmolo mišinį. Dar truputį paverdame iki kol troškinys sutirštės.
- Tiekiame su šviežiomis petražolėmis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą