Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 500g
- Alyvuogių aliejaus – 20ml
- Parmezano sūrio – 50g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Svogūnų laiškų – 10g
Gaminimas
- Bulves išverdame ir sutriname.
- Sumaišome virtas bulves su kiaušinio baltymu, svogūno laiškais, puse tarkuoto sūrio ir 2 valg. š. džiūvėsių.
- Atskiroje lėkštėje 2 valg. š. džiūvėsiu sumaišome su likusiu tarkuotu parmezano sūriu.
- Iš pagamintos bulvių masės rankomis formuojame nedidelius blynus ir apvoliojame džiūvėsiuose su sūriu.
- Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų ir dedame bulvių blynus kepti. Kepame apie 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiais paruduos.
- Iškeptus blynus patiekiame su grietine.
Parašykite komentarą