• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Virtų bulvių cepelinai (didžkukuliai) su varške

2022-02-01 by Kulinarė 1 Comment

Virtų bulvių cepelinai (didžkukuliai) su varške

Visi tradiciškai esame įpratę gaminti žalių bulvių cepelinus. Bet ar kada nors bandėte juos pasigaminti iš virtų bulvių? Tokie cepelinai būna žymiai minkštesnį ir daug švelnesnio skonio. Būtinai išbandykite!

Virtų bulvių cepelinams reikės

  • 1kg bulvių
  • 100g krakmolo
  • 1 kiaušinio
  • Druskos

Cepelinų įdarui reikės

  • 300g varškė
  • Druskos

Gaminimas

  1. Išverdame bulve su lupenomis ir paliekame jas, kad atvėstų.
  2. Bulves nulupame ir sumalame mėsmale, sutarkuojame ar, tiesiog, sugrūdame kaip bulvių košę.
  3. Į gautą masę dedame kiaušinį, druskos bei krakmolą. Viską gerai išminkome.
  4. Į varškę taip pat dedame druskos ir pertriname su šakute.
  5. Formuojome iš tešlos delno dydžio paplotėlius, dedame varškės ir suformuojame cepeliną.
  6. Jei limpa prie rankų, sudrėkinkite jas šiek tiek.
  7. Pavoliojame suformuotą cepeliną krakmole ir atsidedame į šoną.
  8. Užverdame puode vandenį su druska.
  9. Kad cepelinai neištižtų, prieš užverdant vandenį, galite dar įdėti 1 šaukštą šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo.
  10. Dedame atsargiai po vieną cepeliną ir verdame.
  11. Cepelinams iškilus į paviršių, paverdame dar 5-8 minutes ir išimame.
  12. Patiekiame su grietine arba spirgučių padažu.
  13. Skanaus!

Taip pat būtinai išbandykite ir virtų bulvių cepelinų variantą su mėsa.

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Bulvių patiekalai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Bulviniai vėdarai
Bulviniai vėdarai
Apelsinų čatnis
Labai aromatingas apelsinų čatnis

Previous Post: « Lašišos užkepėlė
Sekantis įrašas: Virtų bulvių cepelinai su mėsa »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Virtų bulvių cepelinai su mėsa | Receptai, patiekalai – Kulinare.lt parašė:
    2022-02-09 13:05

    […] Minkšti, švelnūs ir lengvai pagaminami. Šiuos cepelinus privaloma paragauti! Jei ieškote vegetariško versijos, būtinai paragaukite tokius pat cepelinus su varške. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt