Visi tradiciškai esame įpratę gaminti žalių bulvių cepelinus. Bet ar kada nors bandėte juos pasigaminti iš virtų bulvių? Tokie cepelinai būna žymiai minkštesnį ir daug švelnesnio skonio. Būtinai išbandykite!
Virtų bulvių cepelinams reikės
- 1kg bulvių
- 100g krakmolo
- 1 kiaušinio
- Druskos
Cepelinų įdarui reikės
- 300g varškė
- Druskos
Gaminimas
- Išverdame bulve su lupenomis ir paliekame jas, kad atvėstų.
- Bulves nulupame ir sumalame mėsmale, sutarkuojame ar, tiesiog, sugrūdame kaip bulvių košę.
- Į gautą masę dedame kiaušinį, druskos bei krakmolą. Viską gerai išminkome.
- Į varškę taip pat dedame druskos ir pertriname su šakute.
- Formuojome iš tešlos delno dydžio paplotėlius, dedame varškės ir suformuojame cepeliną.
- Jei limpa prie rankų, sudrėkinkite jas šiek tiek.
- Pavoliojame suformuotą cepeliną krakmole ir atsidedame į šoną.
- Užverdame puode vandenį su druska.
- Kad cepelinai neištižtų, prieš užverdant vandenį, galite dar įdėti 1 šaukštą šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo.
- Dedame atsargiai po vieną cepeliną ir verdame.
- Cepelinams iškilus į paviršių, paverdame dar 5-8 minutes ir išimame.
- Patiekiame su grietine arba spirgučių padažu.
- Skanaus!
Taip pat būtinai išbandykite ir virtų bulvių cepelinų variantą su mėsa.
Už receptą dėkojame Mindaugui.
[…] Minkšti, švelnūs ir lengvai pagaminami. Šiuos cepelinus privaloma paragauti! Jei ieškote vegetariško versijos, būtinai paragaukite tokius pat cepelinus su varške. […]