
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Bulvių – 1000g
- Pieno – 100ml
- Kiaulienos faršo – 200g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Bulvių krakmolo – 1 šaukštas
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Bulves su lupenomis išverdame, atvėsiname ir nulupame. Nuluptas bulves sutarkuojame stambia, geriausia burokine, tarka.
- Į bulves beriame 0,5 arb. š. druskos, pipirų, krakmolą, įmušame kiaušinį, pilame pieną ir dedame šaukštą sviesto. Viską gerai išmaišome.
- Įkaitiname keptuvę ir sudedame mėsos faršą kartu su smulkintu svogūnu bei česnaku, kuriuos kepame apie 7 minutes dažnai maišydami.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kol kepa faršas šaukštu sviesto ištepame kepimo skardą ir sudedame pusę bulvių masės. Ant sluoksnio virtų bulvių tolygiai išdėliojame keptą faršą, o ant viršaus dedame likusias bulves.
- Kepimo skardą dedame į orkaitę ir ten kepame virtų bulvių kugelį apie 35 minutes. Norint, kad kugelis būtų labiau apskrudęs, kepame papildomai dar 10 minučių.
- Virtų bulvių kugelį su įdaru patiekiame karštą su grietine.
O jei kepti be mėsos? Nesigaus sausas?
Na, neturėtų 🙂