
Reikės:
- 600g vištienos
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 v.š. aliejaus kepimui
- 2 v.š. sviesto
- Kelių pievagrybių
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 2 v.š. miltų
- 2 puodelių sultinio
- 1 v.š. Vorčesterio padažo
- 1 v.š. garstyčių
- 3 v.š. grietinės
Gaminimo eiga:
- Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.
- Mėsą pabarstome druska ir pipirais ir gerai įmasažuojame rankomis.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištieną.
- Vištieną dedame vienu sluoksniu, nesugrūdame, kad apskrustų. Galima kepti per kelis kartus.
- Iškeptą vištieną sudedame į lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę dedame sviestą.
- Kai sviestas išsilydo, sudedame supjaustytus pievagrybius, svogūną ir česnaką. Kepame ant vidutinės ugnies iki kol svogūnai tampa permatomi.
- Ant grybų dedame miltus ir gerai išmaišome.
- Sumažiname ugnį ir po truputį į keptuvę pilame sultinį. Pilant intensyviai maišome, kad neliktų gumulėlių. Mentele nugramdome keptuvės dugną.
- Sudedame Vorčesterio padažą, garstyčias ir grietinę. Išmaišome.
- Sudedame į padažą vištieną, supilame ir lėkštėje nusistovėjusias sultis. Išmaišome ir pakaitiname dar 2-3 minutes.
- Ragaujame ar netrūksta druskos ir pipirų.
- Tiekiame su bulvių koše ir raugintais agurkais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą