
Paruošimo laikas – 10 minučių, gamybos laikas – 40 minučių ir patiekalas, tinkantis visiems šeimos nariams, jau garuos ant Jūsų vakarienės stalo! Susidomėjote šiuo receptu?
2 porcijoms vištienos iešmelių Jums reikės
- 400 gramų vištienos (tinka krūtinėlė arba blauzdelių mėsa. Pastaroji bus minkštesnė)
- 2 a.š. Saldžiosios paprikos miltelių
- 1 a.š. Česnakų miltelių
- 0.5 a.š. Druskos
- 0.25 a.š. Maltų pipirų
- Jei mėgstate – trupučio (0.25 a.š. Aitriosios paprikos)
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Garnyrui reikės
- Mėgiamų ryžių (nuotraukoje matote virtus plikytus ryžius, pagardintus maltu pankoliu)
- Šviežių daržovių (nuotraukoje matote paprasčiausias raudonųjų svogūnų, pomidoro, agurko, juodųjų alyvuogių salotos su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi)
Gaminimo eiga
- Supjaustykite vištieną poros centimetrų gabaliukais (kepdami ji susitrauks iki kąsnio dydžio).
- Suberkite į indą su vištieną visus sauso marinato ingredientus (druską, papriką, česnaką, pipirus).
- Marinuokite minimum kelias valandas, tačiau galite palikti ir per naktį šaldytuve.
- Suverkite vištienos gabaliukus ant medinių iešmelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje (viršus-apačia) orkaitėje 180 laipsnių apie 40 minučių
- Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos išvirkite ryžius bei paruoškite salotas.
- Poto beliks viską paserviruoti ir patiekti.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.
Parašykite komentarą