
Ingridientai
- 4 porai
- 3 v.š. sviesto
- 100ml sauso balto vyno
- 2 v.š. aliejaus
- 50ml sultinio
- druska
- 50g petražolių
Gaminimas
Porus nuplauname ir perpjauname pusiau išilgai. Nupjauname žalias viršūnes.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir 1 šaukštu sviesto. Sudedame porus, kuriuos kepame po 3 minutes iš abiejų pusių, kol švelniai apskrunda.
Apkepus porams supilame vyną į keptuvę ir neuždengus keptuvės troškiname 2-4 minutes, kol nugaruoja vynas. Po 2-4 minučių supilame sultinį, beriame truputį druskos, uždengiame keptuvę ir ant vidutinės ugnies troškiname apie 7-10 minučių. Porai turi būti minkšti, tačiau neišsiskirstę.
Troškintus porus dedame į lėkštę. Į keptuvę su vyno padažu sudedame likusį sviestą, smulkintas petražoles, dar minutę pakaitiname ir gautu padažu užpilame porus.
Vyne troškintus porus patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą