• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Žemaičių blynai su varške

2010-11-24 by Kulinarė Palikti komentarą

Žemaičių blynai su varške

Ingridientai

  • Druskos – 1.5 šaukšt.
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Bulvių – 1200g
  • Kiaušinių – 2vnt.
  • Varškės – 200g
  • Bulvių krakmolo – 1.5 arb. šaukšt.
  • Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
  • Svogūnų – 1vnt.

Gaminimas

  1. Bulves nuplauname ir išverdame neluptas. Išvirusias bulves atvėsiname, nulupame ir sumalame.
  2. Į dubenį su maltomis bulvėmis dedame du kiaušinius, krakmolą, 1 arb. š. druskos ir rankomis išminkome bulvių tešlą.
  3. Atskirame dubenyje sumaišome varškę su smulkintu svogūnų, bei pjaustytą šonine. Paskaniname druska ir pipirais.
  4. Šlapiomis rankomis imame bulvių tešlos (saujos dydžio), delnais padarome blyną, šaukštu dedame varškės ir „uždarome“.
  5. Paruoštus žemaičių blynus dar pabarstome miltais ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
  6. Žemaičių blynus su varške patiekiame su grietine ar sviestiniu padažu.

Kategorijos:Blynai, sklindžiai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, bulvės, kiaulienos šoninė, kiaušiniai, krakmolas, svogūnai, varškė

 

Panašūs receptai

Mini bananiniai blynai arba bananų gabaliukai tešloje
Mini bananiniai blynai arba bananų gabaliukai tešloje
Bananiniai varškėčiai
Bananiniai varškėčiai
Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Lietiniai su kumpiu ir sūriu

Previous Post: « Užkandis prie vyno
Sekantis įrašas: Kiaušinių – pomidorų sriuba »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt