Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Žirnelių – 300g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Žirnius iš vakaro užmerkiame šaltame vandenyje.
- Išmirkytus žirnius beriame į puodą su vandeniu (vandens turi būt dvigubai daugiau). Verdame ant vidutinės ugnies labai dažnai maišydami.
- Nuo užvirimo praėjus 15-20 minučių, paragaujame žirnių. Jei kruopos dar truputį kietos , nerizikuojame pervirti ir nuimame nuo ugnies, uždengiame puodą ir paliekame, kad žirniai išbrinktų. Bet jei jaučiame, kad dar reikia virti, tai verdame dar 7 minutes visą laiką maišydami ant silpnos ugnies.
- Svogūną bei šoninę supjaustome mažais kubeliais ir dedame į įkaitintą keptuvę su 2 valg. š. aliejaus. Kepame, kol šoninė ir svogūnai švelniai apskrunda.
- Išvirtus žirnius perpilame šaltu vandeniu ir sukrečiame atgal į puodą. Ant žirnių dedame spirgučius su svogūnais, pabarstome druska ir pipirais. (Jei žirniai “sukrito” geriau neperpilti šaltu vandeniu).
- Žirnių košę taip pat galime pagardinti ir krapais, petražolėmis, lauro lapais.
- Patiekiame kaip užkandį prie alaus.
[…] Patiekiame su žirnių koše. […]