• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Žirnių košė

2010-08-30 by Kulinarė 1 Comment

Ingridientai

  • Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Žirnelių – 300g
  • Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
  • Svogūnų – 1vnt.

Gaminimas

  1. Žirnius iš vakaro užmerkiame šaltame vandenyje.
  2. Išmirkytus žirnius beriame į puodą su vandeniu (vandens turi būt dvigubai daugiau). Verdame ant vidutinės ugnies labai dažnai maišydami.
  3. Nuo užvirimo praėjus 15-20 minučių, paragaujame žirnių. Jei kruopos dar truputį kietos , nerizikuojame pervirti ir nuimame nuo ugnies, uždengiame puodą ir paliekame, kad žirniai išbrinktų. Bet jei jaučiame, kad dar reikia virti, tai verdame dar 7 minutes visą laiką maišydami ant silpnos ugnies.
  4. Svogūną bei šoninę supjaustome mažais kubeliais ir dedame į įkaitintą keptuvę su 2 valg. š. aliejaus. Kepame, kol šoninė ir svogūnai švelniai apskrunda.
  5. Išvirtus žirnius perpilame šaltu vandeniu ir sukrečiame atgal į puodą. Ant žirnių dedame spirgučius su svogūnais, pabarstome druska ir pipirais. (Jei žirniai “sukrito” geriau neperpilti šaltu vandeniu).
  6. Žirnių košę taip pat galime pagardinti ir krapais, petražolėmis, lauro lapais.
  7. Patiekiame kaip užkandį prie alaus.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, kiaulienos šoninė, svogūnai, žirneliai

 

Panašūs receptai

Žiediniai kopūstai kokosų piene
Žiediniai kopūstai kokosų piene
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is

Previous Post: « Mirinas
Sekantis įrašas: Trapios sviestinės tešlos receptas »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Virtos kiaulių kojos su česnaku | KULINARE.LT parašė:
    2020-05-02 14:45

    […] Patiekiame su žirnių koše. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Cukrinė Attica Cukrinė Attica
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • "Prabangios" silkės salotos "Prabangios" silkės salotos
  • Virtų bulvių cepelinai su mėsa Virtų bulvių cepelinai su mėsa
  • Tortilijų saldžios kišenėlės Tortilijų saldžios kišenėlės

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt