• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Žirnių košė

2010-08-30 by Kulinarė 1 Comment

Ingridientai

  • Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Žirnelių – 300g
  • Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
  • Svogūnų – 1vnt.

Gaminimas

  1. Žirnius iš vakaro užmerkiame šaltame vandenyje.
  2. Išmirkytus žirnius beriame į puodą su vandeniu (vandens turi būt dvigubai daugiau). Verdame ant vidutinės ugnies labai dažnai maišydami.
  3. Nuo užvirimo praėjus 15-20 minučių, paragaujame žirnių. Jei kruopos dar truputį kietos , nerizikuojame pervirti ir nuimame nuo ugnies, uždengiame puodą ir paliekame, kad žirniai išbrinktų. Bet jei jaučiame, kad dar reikia virti, tai verdame dar 7 minutes visą laiką maišydami ant silpnos ugnies.
  4. Svogūną bei šoninę supjaustome mažais kubeliais ir dedame į įkaitintą keptuvę su 2 valg. š. aliejaus. Kepame, kol šoninė ir svogūnai švelniai apskrunda.
  5. Išvirtus žirnius perpilame šaltu vandeniu ir sukrečiame atgal į puodą. Ant žirnių dedame spirgučius su svogūnais, pabarstome druska ir pipirais. (Jei žirniai „sukrito“ geriau neperpilti šaltu vandeniu).
  6. Žirnių košę taip pat galime pagardinti ir krapais, petražolėmis, lauro lapais.
  7. Patiekiame kaip užkandį prie alaus.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, kiaulienos šoninė, svogūnai, žirneliai

 

Panašūs receptai

Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Avinžirnių - lapinių kopūstų troškinys
Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Kepti kalafijorai
Kepti kalafijorai

Previous Post: « Mirinas
Sekantis įrašas: Trapios sviestinės tešlos receptas »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Virtos kiaulių kojos su česnaku | KULINARE.LT parašė:
    2020-05-02 14:45

    […] Patiekiame su žirnių koše. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt