Ingridientai
*500g krevečių
*2 v.š. aliejaus
*2 v.š.čili pipiro
*1 v.š. smulkinto imbiero
*150g svogūnų laiškų
*2 skiltelės česnako
*0,5 a.š. čili pipiro prieskonių
*0,25 a.š. ciberžolės prieskonių
*2 nedideli pomidorai
*100g kalendros
*1 a.š. tamarindo (nebūtina)
Ingredientai marinatui:
*1 v.š. acto
*1 a.š. čili pipiro prieskonių
*0,5 a.š. pipirų
*0,5 a.š. druskos
*0,25 a.š. ciberžolės
Gaminimas
Ingredientus skirtus marinatui sumaišome ir į jį sudedame nuvalytas krevetes, kurias marinuojame apie 15-20 minučių.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame marinuotas krevetes, kurias kepame minutę. Apkeptas krevetes išimame iš keptuvės ir padedame atskirai. Į tą pačią keptuvę sudedame visus prieskonius, smulkintus svogūnų laiškus, pomidorus ir kepame viską apie 3 minutes. Po trijų minučių sudedame krevetes ir ant vidutinės ugnies uždengtoje keptuvėje kepame viską 4 minutes. Likus pusei minutės iki gaminimo pabaigos, sudedame smulkintą kalendrą, išmaišome ir pabaigiame kepti.
Aštrias keptas krevetes patiekiame su lavašu ar virtais ryžiais.
Parašykite komentarą