
Ingridientai
- 500g bulvių
- 350g šviežių špinatų
- 500g lašišos filė
- 1 svogūnas
- 3 v.š. sviesto
- 500ml lieso pieno
- 3 v.š. miltų
- 1 citrinos žievelė
- 20g krapų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Neluptas bulves dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 15 minučių.
Špinatus sudedame į kiaurasamtį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nuplikytus špinatus perpilame šaltu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kad nuvarvėtų vanduo. Nuvarvėjus vandeniui dar kartą nuplikome verdančiu ir perpilame šaltu vandeniu. Paliekame špinatus kiaurasamtyje, kad nusausėtų.
Į vieną dubenį sudedame smulkintą lašišą, svogūną, špinatus ir tarkuotą vienos citrinos žievelę.
Keptuvėje įkaitiname sviestą ir suberiame miltus. Po minutės į keptuvę su miltais supilame pieną ir ant vidutinės ugnies verdame apie 5 minutes. Į padažą suberiame smulkintus krapus, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
Truputį atvėsus padažui supilame jį į dubenį su lašiša ir išmaišome. Paruoštą lašišos ir špinatų masę su padažu pilame į kepimo indą.
Išvirtas bulves nulupame ir supjaustome plonomis riekėmis, kurias išdėliojame ant lašišos ir špinatų masės.
Paruoštą užkepėlę dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 50 minučių.
Bulvių, lašišos ir špinatų užkepėlę patiekiame šiltą.
jei ka, vegetarai zuvies nevalgo.. tad sitas receptas neturetu buti vegetarisku receptu kategorijoje